Održana promocija knjige "Alzheimer u mojem domu"

Kako je naglasila autorica, riječ je o obiteljskim istinitim pričama u spomen na sve preminule od Alzheimerove bolesti i suosjećanje s obiteljima koje su ih s ljubavlju njegovale. „Knjiga ima za cilj istinom o Alzheimerovoj bolesti prekinuti praksu u kojoj je ova teška bolest još uvijek tabu tema"- poručuje Ljiljana Kerepčić Ratkaj.

Ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice Dr. Ivan BarbotPopovača, a ujedno i recenzentica knjige opisala je autoricu kao intelektualku, slikaricu i pjesnikinju, osobu istančanog umjetničkog izričajakojaje u svojoj je knjizi "Alzheimer u mojem domu" opisala istinitu obiteljsku i životnu priču, ali i objedinila priče osoba i obitelji koje je upoznala tijekom svog volonterskog rada u Hrvatskoj udruzi za Alzheimerovu bolest.
„Opisala je s puno ljubavi i emocija promjene, tjelesne i psihičke koje je Alzheimerova bolest ostavljala na njezinog supruga Ivana. Bolest se ušuljala u njihove živote, u njihove obitelji, "zarobila njegove misli i dušu, slomila mu tijelo".Srce je Ljiljanu vodilo samo u jednom smjeru. U potpunosti se posvetila Ivanu, čineći sve da mu kao supruga i njegovateljica pomogne. Znala je da mora učiniti sve jer je njegov "odlazak" trebao biti jednako dostojanstven kakav je bio i cijeli njegov život.Bio je primarijus, znanstveni suradnik, doktor medicinskih znanosti, dugogodišnji ravnatelj BolnicePopovača. Ali prije svega je bio čovjek sa srcem, svojim vrlinama i manama, odan obitelji, prijateljima i pacijentima." Uz zahvalu autorici istaknula je, među ostalim, da će ova knjiga, puna poruka ljubavi i dragocjenih savjeta, zasigurno naći svoj put do srca onih koji će je čitati- neki iz stvarne potrebe jer je bolest ušla i u njihovu obitelj, drugi iz profesionalne ili ljudske znatiželje, treći će u njoj prepoznati sudbinu svojih dragih koji više nisu tu. Upravo je namjera autorice potaknuti sve na razmišljanje i aktivnosti da oboljeli od Alzheimerove bolesti dobiju adekvatne lijekove, liječenje, njegu, dostojanstvo i njihova prava

Riječima zahvale autorici i svima ostalima koji su dali doprinos realizaciji ovog izdanja, skupu se obratio i gradonačelnik Josip Mišković, a susret su pjesmom oplemenili članovi Zbora mladih popovačke župe sv. Alojzija Gonzage.

Zahvaljujemo svima koji su svojom nazočnošću uveličali promociju izdanja knjige „Alzheimer u mojem domu".