PREVENCIJA I BRIGA O ZDRAVLJU HRVATSKIH BRANITELJA – PRIORITET ZDRAVSTVENOG SUSTAVA SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE

PREVENCIJA I BRIGA O ZDRAVLJU HRVATSKIH BRANITELJA – PRIORITET ZDRAVSTVENOG SUSTAVA SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE

Župan Ivan Celjak je u prostoru Kulturno-povijesnog centra Sisačko-moslavačke županije sudjelovao u razgovoru o važnosti liječničkih pregleda za hrvatske braniteljice i branitelje.
Bio je ovo treći takav sastanak u kratkom vremenu, a poslužio je županu da prenese novosti koje se tiču zdravstvene skrbi o hrvatskim braniteljima.
„Zadnji put kad smo se ovdje vidjeli i razgovarali neki od vas su predložili koordinatora za Topusko, s obzirom da imamo hrvatske braniteljice i hrvatske branitelje kojima je potrebna fizikalna medicina i rehabilitacija, a usluge iz tog područja se odvijaju najčešće u Topuskom. Mi smo odmah zvali ravnatelja i s njim dogovorili koordinatora,“ rekao je župan Celjak i najavio kako je sljedeći korak tješnje se povezati s Veteranskim centrom u Petrinji, uspostaviti još kvalitetniju suradnju. U sustav će biti uvezan i Zavod za javno zdravstvo SMŽ: „Tako ćemo zaokružiti cijeli županijski zdravstveni sustav, koji ćemo u potpunosti staviti na raspolaganje hrvatskim braniteljima i, naravno, članovima obitelji poginulih hrvatskih branitelja, a sve u cilju preventive i očuvanja zdravlja.“

Sastanku je nazočio i general Drago Matanović, koji je zahvalio županu na velikoj senzibiliziranosti prema problemima hrvatskih branitelja i poštovanju s kojim ova županijska uprava, u tijesnoj suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja i Vladom Republike Hrvatske sustavno radi na skrbi o onima koji su stvorili demokratsku i neovisnu Republiku Hrvatsku.

Koordinatori za hrvatske branitelje:
Opća bolnica „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak – Željka Brodarec 091 1810 888
Neuropsihijatrijska bolnica „Dr. Ivan Barbot“ Popovača – Draženka Drobec 091 1508 891
Lječilište Topusko – Ivana Miščević 099 27+31 116