SVETOM MISOM OBILJEŽEN SVJETSKI DAN BOLESNIKA

SVETOM MISOM OBILJEŽEN SVJETSKI DAN BOLESNIKA

Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače, utemeljio ga je Ivan Pavao II. 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme.

Povodom Svjetskog dana bolesnika 12. veljače 2024. godine u kapelici Sv. Obitelji u Neuropsihijatrijskoj bolnici dr. Ivan Barbot Popovača održana je Sveta misa za bolesnike i djelatnike bolnice.

Svetu misu predvodio je sisački biskup mons. dr. Vlado Košić. Misnom slavlju su se pridružili vlč. Saša Jozić, povjerenik za pastoral bolesnih i starijih te domaći župnici vlč. Ivan Petrović, župnik u Popovači, vlč. Josip Bulat, župnik u Velikoj Ludini i članice crkvenog zbora Župe Popovača.

Svetoj misi nazočila je ravnateljica Prim. Marina Kovač, dr. med. sa svojim suradnicima, velik broj bolesnika i djelatnici bolnice.

Ravnateljica prim. Marina Kovač, dr.med. zahvalila se biskupu na dugogodišnjoj suradnji i čestitala 25 godina biskupstva.

Papina poruka za XXXII. Svjetski dan bolesnika 2024. :

 „Nije dobro da čovjek bude sam.“

       „ Liječiti bolesne liječeći odnose.“

„Bolesni, slabi i siromašni u središtu su Crkve i moraju također biti u središtu naše ljudske pozornosti i naših pastoralnih nastojanja. Ne smijemo ih zaboraviti. 

Povjerimo se Blaženoj Djevici Mariji, zdravlju bolesnika, da nas zagovara i pomogne nam da budemo tvorci blizine i bratskih odnosa.“