Odjel za gerontopsihijatriju (VII)

Voditelj: Snježana Janjatović Opačić, dr.med., specijalist psihijatar, subspecijalist biologijske psihijatrije
Glavna sestra odjela: Nataša Gajdek, bacc.med.techn.
Socijalna radnica: Lidija Koletić, univ. spec. act. soc.
Kontakt podaci:
Voditelj odjela: 044/569-231
Odjelni psihijatar: :044/569-326
Glavna sestra odjela:044/569-248
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Na odjelu za gerontopsihijatriju liječe se pacijenti s psihičkim poremećajima starije dobi. Najčešće su to stariji pacijenti s organskim psihosindromomom i demencijom različite etiologije, često s psihičkim poremećajima. Važno je za naglasiti da osim što imaju psihičke poremećaje stariji pacijenti imaju i niz somatskih poremećaja i bolesti. Iz tih je razloga tijekom psihijatrijskog liječenja potrebno pratiti i na vrijeme dijagnosticirati patološka somatska zbivanja te je neophodno činiti dodatne pretrage uz konzultacije ostalih specijalista određenog područja. 
Odjelni tim čine specijalist psihijatar, prvostupnice sestrinstva, medicinske sestre/tehničari i njegovatelji. Za odjel je zadužena i socijalna radnica, s kojom rješavamo svakodnevno važna pitanja vezana za van bolnički smještaj i nastavak njihovog praćenja u zajednici. Na odjelu se jednom tjedno održava grupa i provodi grupna psihoterapija, što pacijenti ove dobi izvrsno prihvaćaju i uz psihofarmakoterapiju važan je dio njihovog cjelokupnog tretmana. 
Na odjelu je angažiran fizioterapeut zbog problema koji su vezani uz oštećenja lokomotomog sustava. Po završenom liječenju naše pacijente i njihove obitelji educiramo o važnosti ostanka u redovitom ambulantnom tretmanu.