JEDNODNEVNA ONLINE EDUKACIJA ZA  MEDICINSKE SESTRE I MEDICINSKE TEHNIČARE 22.10.2020.

JEDNODNEVNA ONLINE EDUKACIJA ZA MEDICINSKE SESTRE I MEDICINSKE TEHNIČARE 22.10.2020.

POZIV

U organizaciji Ženske sobe 22. listopada 2020. godine održava se jednodnevna online edukacija za medicinske sestre i tehničare o problemu nasilja u obitelji i seksualnog nasilja koje su preživjeli pacijenti i pacijentice.

Program „Centar za žrtve seksualnog nasilja“ u sklopu kojega se provodi edukacija usmjeren je na pružanje psihosocijalne podrške žrtvama seksualnog nasilja i nasilja u obitelji, kao i na edukaciju osoba iz sustava zdravstvene skrbi s ciljem zaštite i unaprjeđenja mentalnog zdravlja žrtava. Provodi se u partnerstvu s Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za zdravstvo te s Neuropsihijatrijskom bolnicom dr. Ivan Barbot Popovača, uz podršku Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

Cilj edukacije: podizanje razine svijesti i znanja medicinskih sestara i tehničara o problematici nasilja u obitelji i seksualnog nasilja kod pacijentica i pacijenata, upoznavanje s obavezama koje proističu iz pravno obvezujuće regulative, direktan rad sa pacijentima i pacijenticama koji su preživjeli nasilje u obitelji i seksualno nasilje.

Trenerski tim: dr. sc. Maja Mamula, psihologinja (Ženska soba), doc. dr. sc. Goran Arbanas, dr. med., specijalist psihijatrije (Klinika za psihijatriju Vrapče) i dr. sc. Lana Peto Kujundžić, sutkinja za mladež (Županijski sud u Zagrebu).

PREDLOŽEN DNEVNI RED EDUKACIJE:

22.10.2020. četvrtak (11,30 – 15,30)

• Predstavljanje treninga, edukatorica i edukatora i plana rada

• Izlaganje: Važnost medicinskih sestara i tehničara u prepoznavanju nasilja u obitelji i seksualnog nasilja kod pacijentica i pacijenata (definicije, oblici, rasprostranjenost, problemi vezani uz neprepoznavanje)

12,45 – 13,00 Pauza

• Izlaganje: Dijagnoze i poremećaji vezani uz problematiku nasilja u obitelji i seksualnog nasilja i prikaz slučaja iz prakse (kako uklopiti pitanja vezana uz nasilje u obitelji i seksualno nasilje u uzimanje anamneze

14,00 – 14,10 Pauza

• Vježba: stavovi i ponašanja medicinskih djelatnica i djelatnika prema pacijentima i pacijenticama koje su doživjele nasilje u obitelji i seksualno nasilje

• Izlaganje: Pravna perspektiva i obaveze zdravstvenih djelatnica i djelatnika u slučajevima nasilja u obitelji i seksualnog nasilja koje su preživjeli njihovi pacijenti i pacijentice

• Prostor za pitanja i diskusiju

Radi ograničenog broja mjesta, molimo Vas da Vaše sudjelovanje na edukaciji potvrdite Ženskoj sobi do 19. listopada 2020. godine putem e –maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Bitno je da e-mail adresa s koje ćete se prijaviti bude adresa kojoj ćete imati pristup prilikom održavanja edukacije, jer ćete na e-mail dobiti uputstva kako se upisati na potpisnu listu te link na evaluacijski upitnik.

Ženska soba

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Održana predavanja:

ODRŽAN PRVI PARTNERSKI SASTANAK U SKLOPU PROJEKTA CENTAR ZA ŽRTVE SEKSUALNOG NASILJA

Edukacija o problematici seksualnog nasilja i primjeni Protokola o postupanju u slučajevima seksualnog nasilja