Centralni prijem pacijenata
Odjel za biologijsku psihijatriju i Odjel za psihosomatsko liječenje
Zavod za forenzičku psihijatriju
Projekt Zavoda za forenzičku psihijatriju
Dnevna bolnica
Poliklinika za dječju i adolescentnu psihijatriju s dnevnom bolnicom
Detalji iz bolnice
Socioterapijski klub

X. KONFERENCIJA SOCIJALNIH RADNIKA

X. KONFERENCIJA SOCIJALNIH RADNIKA

X. Konferencija socijalnih radnika pod nazivom Drugi i drugačiji održala se u Zagrebu od 9. - 11.10.2019. u hotelu Sheraton koju je otvorila predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović.
U fokusu su bile teme različitosti na individualnoj, globalnoj i društvenoj razini. Konfrencijski program bio je baziran na novim spoznajama i globalnim izazovima, obuhvaćenim tematskim područjima: profesionalni identitet socijalnih radnika, a ostale tri teme odnosile su se na korisnike koji su u većem socijalnom riziku i češće su percipirani kao „drugi i drugačiji” u zajednici (migranti, osobe pod međunarodnom zaštitom, nacionalne manjine i osobe s teškoćama mentalnog zdravlja). Dio programa Konferencije bio je panel rasprava koja je imala cilj prikazati „druge i drugačije” iz konteksta različitih pomažućih profesija. U izlaganjima, radionicama, poster prezentacijama prikazani su primjeri dobre prakse socijalnog rada iz kojih je vidljivo da su drugi i drugačiji često suočeni sa stigmom u društvu koju internaliziraju što proizlazi iz nerazumijevanja i predrasuda okoline te iziskuje potrebu za sveobuhvatnim rješavanjem socijalne problematike. Stoga su nužne promijene u smislu zakonske regulative, bolje međuresorne suradnje i sinergije svih dionika u društvu.
Kao i svake godine, na ovoj Konferenciji aktivno smo sudjelovale s poster prezentacijom pod nazivom „Moje drugo ja” koji je naišao na pozitivne reakcije i brojne upite o našem radu s osobama koje imaju poteškoće mentalnog zdravlja.

 

posjete

eliste čekanja

radno vrijeme ambulanti

ankete

posudionica

pristup informacijama

udruga bolesnika