U Petrinjskoj kući zdravlja" održan Okrugli stol

U ime Sisačko-moslavačke županije na Okruglom stolu je bio Darko Srbljanin, pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo, dr. Krešo Kovaćićek, ravnatelj Doma zdravlja Petrinja, Jadranka Bertović, ravnateljica Doma za psihički bolesne osobe Petrinja, djelatnici Centra za socijalnu skrb i Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot" iz Popovače, te brojni volonteri u čije je ime gostima zahvalila dr. Marina Kovač, ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice "Dr. Ivan Barbot" iz Popovače.

„Ovo je samo nastavak svih onih aktivnosti koje smo do sada imali u sklopu projekta Volonteri u palijativnoj skrbi koji je financiran sredstvima Europske unije i Europskog socijalnog fonda, gdje je Grad Petrinja partner zajedno s Udrugom Naš život i ostalim partnerima. Danas smo još jednom potvrdili koliko je važna edukacija i zdravstvenih profesionalaca, ali i volontera u palijativi."
„ Vidjeli smo da je palijativa ipak još uvijek veliki problem u Hrvatskoj i dugo je godina bio zanemarivan i da sada dolazi vrijeme kad se donošenjem nacionalne mreže kreveta, daje jedna veća važnost palijativnoj skrbi i liječenju palijativnih bolesnika. I upravo kroz jedan takav multidisciplinarni i multi profesionalni pristup, te edukaciju volontera i profesionalaca podižemo kvalitetu zbrinjavanja palijativnih bolesnika.", istaknula je dr. Kovač.

image00009 image00015 image00016

image00020 image00022 image00024

 image00027