SUKLADNO ODLUCI ŽUPANA SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE IVANA CELJAK, MAG.IUR. OD 24. SRPNJA 2023. GODINE PROGLAŠENA JE PRIRODNA NEPOGODA

Poštovani,

Sukladno Odluci Župana Sisačko-moslavačke županije Ivana Celjak, mag.iur. od 24. srpnja 2023. godine proglašena je prirodna nepogoda – olujni i orkanski vjetar na području gradova Sisak, Kutina, Popovača, Novska, Hrvatske Kostajnice, Petrinje i općine Lipovljani, Velika Ludina, Lekenik, Sunja i Jasenovac u razdoblju od 19. do 22. srpnja 2023. godine.

Sukladno članku 43. stavku 6. Kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama: „Plaćeni dopust s osnove prirodne nepogode odobrava se i koristi radi sanacije štete nastale na imovini zaposlenika, a koristi se u razdoblju otklanjanja posljedica navedene štete.“

Upućuju se radnici kojima je nastala šteta prirodnom nepogodom – olujni i orkanski vjetar da prijave štetu, dostave kratki opis štete, dostave dokaz o nastaloj šteti (foto dokumentacija) i navedu u kojem razdoblju planiraju otklanjati posljedice štete, kako bi se moglo odlučiti o korištenju prava na plaćeni dopust. Radnike koji su podnijeli zahtjev ili će podnijeti zahtjev za korištenje plaćenog dopusta obavještavamo da će ih obići Povjerenstvo imenovano od strane bolnice, kako bi se utvrdila osnovanost korištenja prava, kako ne bi došlo do zloupotrebe korištenja prava na plaćeni dopust.

Zahtjevi za plaćeni dopust podnose se na urudžbeni zapisnik ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

S poštovanjem